driedaagse 2021

Na een lange tussenpose is op zondag 6 februari alsnog de laatste serie van de driedaagse 2021 verschoten. Dat een rustperiode effect kan hebben op de sportprestaties bleek wel bij enkele schutters, zowel in positieve als negatieve zin. Zo zijn er 2 drietallen die meer dan 10 punten onder hun gemiddelde hebben geschoten. Maar ook waren er teams die na 2 dagen in dieprood nu toch groene cijfers wisten te behalen. Het spreekwoord “vechten 2 honden om een been, gaat de derde er mee heen” is hier ook van toepassing want waren er 2 drietallen in een onderlinge strijd om de rode lantaarn, is toch het team van de 3 J’s (Jan Braspenning, Jan Michielsen en Jos Braspenning) dat de rode lantaarn onverwacht opeist. Voor de winst en de gele trui van de driedaagse was de spanning na 2 dagen al ver te zoeken. Slechts 1 team (Wil Elst, Kees Dictus en Johan Godrie) kreeg het voor elkaar om 3 dagen in de positieve cijfers te blijven. Ook de derde dag bleven ze positief al zagen ze deze keer wel de dagprijs voor hun ogen weggekaapt worden. Omdat Peter Braspenning niet kon komen schieten en zijn neefje Jos Braspenning als reserve voor hem insprong bleek het drietal samen met Ad Jansen en Frank van de Mast met 6,5 punten boven hun gemiddelde de beste van de dag.

Alle prijzen van de driedaagse op een rij: (zie ook uitslagen huidig seizoen)

  • 1e dagprijs:  Wil Elst, Kees Dictus en Johan Godrie                                   + 9,0 punten boven gem.
  • 2e dagprijs:  Wil Elst, Kees Dictus en Johan Godrie                                   + 4,0 punten boven gem.
  • 3e dagprijs:  Jos Braspenning jr, Ad Jansen en Frank vd Mast                + 6,5 punten boven gem.
  • Algemeen winnaar drietallen:  Wil Elst, Kees Dictus en Johan Godrie                                   +17,0 punten boven gem.
  • Rode lantaarn: Jan Braspenning, Jan Michielsen en Jos Braspenning       -20 punten onder gem.
  • Hoogste aantal punten over 3 dagen: Jan Braspenning                                                                          287 punten
  • Hoogste boven eigen gemiddelde: Wil Elst                                                                                          + 9,6 punten boven gem.

Ook de tweede dag van de driedaagse heeft ondertussen doorgang gevonden.

Onverwacht is er een extra reserveschutter toegevoegd aan de lijst. Jos Braspenning (jr) heeft voor het eerst de kruisboog ter hand genomen om deel te nemen aan deze wedstrijd. En niet onverdienstelijk met 89 punten.
Gelukkig is er deze keer beter geschoten waardoor meer schutters hun gemiddelde hebben behaald. De dagprijs gaat ook deze keer naar het drietal van Wil Elst, Kees Dictus en Johan Godrie. Je mag de huid niet verkopen voor de beer geschoten is maar de eindzege kan hun toch bijna niet meer ontlopen.
Veel spannender is het in de onderste regionen. De rode lantaarn is door meerdere drietallen nog zeker in beeld.

Voor de totale tussenstand moet je kijken onder de kop uitslagen huidig seizoen.

 

De eerste dag van de driedaagse is weeral achter ons. Zoals vaak het geval hebben de meeste drietallen moeite om hun gemiddelde te halen. Maar 1 team (Wil Elst, Kees Dictus en Johan Godrie) is in die missie geslaagd door alle drie in het groen te schieten en hebben daarmee al gelijk een grote voorsprong genomen richting de overwinning van de driedaagse. Voor de rode lantaarn zijn er 2 teams die hoge ogen gooien. Momenteel hebben Peter Braspenning, Ad Jansen en Frank vd Mast met -13 punten de laatste plaats in handen. Voor de totale tussenstand moet je kijken onder de kop uitslagen.