uitslag koeschijten 2023

Afgelopen zaterdag heeft ons jaarlijks koeschijten weer plaats gevonden. Dit alles ten gunste van de financiële middelen voor onze vereniging. Gezien het warme weer waren we bang dat dit een lange zit kon gaan worden maar niets was minder waar. Al binnen 5 minuten viel het verdict.

Onderstaande winnaars feliciteren we met de door hun gewonnen prijs.

De hoofdprijs van € 250,- gaat naar lot 337 welke is gekocht door William Verdonk uit Oudenbosch.

De troostprijswinnaars van € 40,- zijn:

lot 136 Danny van Dijck uit Zundert
lot 48 Jan Michielsen uit Achtmaal
lot 201 Jos Roelands uit Klein-Zundert
lot 315 Cees van Opstal uit Zundert
lot 33 Alphons van Aert uit Achtmaal
lot 289 C. Leenaerts uit Achtmaal
lot 369 Nienke van Beers uit Sprundel
lot 98 Luc Gommers uit Achtmaal

We willen namens de vereniging iedereen bedanken die en lot heeft gekocht en hiermee onze vereniging een warm hart toedraagt.

uitslag Koeschijten 2022

Na een jaar van afwezigheid heeft dit jaar het koeschijten weer plaatsgevonden. Dit alles ten gunste van kruisboogvereniging de Toekomst. Zeker met het aanstaande 60-jarig jubileum van de vereniging zijn we blij met alle financiële extra’s. Afgelopen zaterdag werd de koe losgelaten in het uitgezette veld bij fam. Hereijgers in Achtmaal. De weergoden waren de jury niet goed gezind want net op het moment dat de beslissing (letterlijk) viel, begon het flink te regenen. Maar zoals een toegewijde jury betaamt werden weer en wind getrotseerd om toch de exacte positie te bepalen en hiermee een winnend lot te kunnen aanwijzen.

De gelukkige winnaar van de hoofdprijs zijnde € 250,- is de koper van lot 213. Dit is Jan Braspenning uit Wernhout. De naastgelegen vlakken vallen ook in de prijzen zijnde een troostprijs van € 40,-. Winnaars van deze troostprijzen zijn:

Lot 112: Senne Meyvis uit Achtmaal

Lot 332: Leo van de Broek uit Zundert

Lot 193: Crist-Jan van Bedaf uit Achtmaal

Lot 181: Frank van der Mast uit Achtmaal

Lot 118: Anja Mertens uit Achtmaal

Lot 189: Manuel van Hooydonk uit Achtmaal

Lot 272: Jan Elst uit Zundert

Lot 63: Wasja uit Breda

De prijswinnaars zullen hun prijs ontvangen via de verkoper van het winnend lot.

Wij feliciteren de winnaars en bedanken iedereen die meegedaan heeft en hiermee een warm hart toedraagt richting onze vereniging.

fietstocht

Verslag fietstocht de toekomst

 

Op zondag 7 augustus hebben 21 leden en aanhang van onze vereniging de stalen ros ter hand genomen om een mooie rond et fietsen onder de deskundige begeleiding van Johan Godrie en Louis van Laerhoven. Deze 2 leden hebben de route uitgestippeld. Zelfs het weer was dit jaar uitzonderlijk goed.

Rond 13.30 zijn we vertrokken vanuit het clubhuis.  We waren amper een kilometer onderweg of we waren al iemand kwijtgespeeld. Gelukkig waren we binnen afzienbare tijd toch weer voltallig. De eerste halte was bij café de Arabieren te Horendonk. Na enkele versnaperingen terug opgestapt om verder te fietsen. Onderweg werd er door menig deelnemer al gegist waar de volgende halte zou zijn. Dit bleek brouwerij het 58e genot te worden aan de Achtmaalseweg. Voor de liefhebber was daar een proeverij van 4 van hun bieren voorzien. Tevens kregen we een rondleiding en uitleg over hun werkwijze van bier brouwen. De laatste kilometers richting de Toekomst waren snel afgelegd. We hebben afgesloten met een heerlijke maaltijd in het café waar nog flink werd nagepraat.

Dank aan Louis van Laerhoven en Johan Godrie voor het organiseren van deze mooie dag.

Jan Braspenning koning de Toekomst 2022

Nadat we afgelopen jaar pas in november ons koningschieten hadden konden we dit jaar gelukkig weer op de traditionele wijze op 2e paasdag kijken wie zich dit jaar koning van de Toekomst mag noemen. Om kans te kunnen maken op deze titel moest men in de ochtend al aan de bak. Waarschijnlijk door het mooie weer waren er maar 12 schutters die aanspraak wilden maken. Na de eerste doorgang van 15 schot kon het nog alle kanten op al waren er ook enkele verrassingen.  Jan Braspenning had met 146 de leiding genomen op de voet gevolgd door Johan van Nispen met 145 punten. De koning van vorig jaar, Charlo Jochems, leek zijn dag niet te hebben na een eerste serie van 140. In de middag werd de 2e serie geschoten. Hierbij hielden Johan en Jan het verschil tussen beiden gelijk omdat ze allebei 144 punten schoten. De beste serie in de 2e doorgang kwam van ons jeugdlid Jos Braspenning met 145 punten. Nadat hij ook in de eerste serie al 142 had geschoten was de top 3 voor de finaleronde hiermee bekend. In deze finale stonden Johan Sprenkels, Wil Elst, Jan Mouws, Jos Braspenning, Johan van Nispen en Jan Braspenning. Dat bij een dergelijke finale spanningen naar boven komen die men niet vaak voelt bleek bij meerdere deelnemers. Na 6 van de 10 schoten had Jan een comfortabele voorsprong genomen op de rest maar het achterhoede-gevecht was daarom niet minder spannend. Johan van Nispen en Jos Braspenning stonden toen qua punten gelijk en hetzelfde gold voor Jan Mouws, Wil Elst en Johan Sprenkels. Toen het voorlaatste schot van Jan Braspenning een roos was kon hem de winst niet meer ontnomen worden en viel er zichtbaar wel een last van hem af. Tien jaar na zijn eerste koningschap heeft hij de titel nu weer voor een jaar achter zijn naam staan.  De totale uitslag was als volgt:

Jan Braspenning 386 pnt

Johan van Nispen 380 pnt

Jan Mouws 379 pnt

Wil Elst 378 pnt

Jos Braspenning Jz 377 pnt

Johan Sprenkels 376 pnt

Charlo Jochems 281 pnt

Ad Jansen 275 pnt

René Godrie 273 pnt

Jos Braspenning 250 pnt

Johan Godrie 249 pnt

Louis van Laerhoven 229 pnt

uitslag Rabo clubsupport

We hebben de uitkomst van de Rabobank clubsupport ontvangen. Dankzij de steun van velen mogen we een bedrag van €266,93 ontvangen.

Daarom graag dank aan iedereen die onze vereniging ook op deze wijze een steun in de rug wil geven.

driedaagse 2021

Na een lange tussenpose is op zondag 6 februari alsnog de laatste serie van de driedaagse 2021 verschoten. Dat een rustperiode effect kan hebben op de sportprestaties bleek wel bij enkele schutters, zowel in positieve als negatieve zin. Zo zijn er 2 drietallen die meer dan 10 punten onder hun gemiddelde hebben geschoten. Maar ook waren er teams die na 2 dagen in dieprood nu toch groene cijfers wisten te behalen. Het spreekwoord “vechten 2 honden om een been, gaat de derde er mee heen” is hier ook van toepassing want waren er 2 drietallen in een onderlinge strijd om de rode lantaarn, is toch het team van de 3 J’s (Jan Braspenning, Jan Michielsen en Jos Braspenning) dat de rode lantaarn onverwacht opeist. Voor de winst en de gele trui van de driedaagse was de spanning na 2 dagen al ver te zoeken. Slechts 1 team (Wil Elst, Kees Dictus en Johan Godrie) kreeg het voor elkaar om 3 dagen in de positieve cijfers te blijven. Ook de derde dag bleven ze positief al zagen ze deze keer wel de dagprijs voor hun ogen weggekaapt worden. Omdat Peter Braspenning niet kon komen schieten en zijn neefje Jos Braspenning als reserve voor hem insprong bleek het drietal samen met Ad Jansen en Frank van de Mast met 6,5 punten boven hun gemiddelde de beste van de dag.

Alle prijzen van de driedaagse op een rij: (zie ook uitslagen huidig seizoen)

  • 1e dagprijs:  Wil Elst, Kees Dictus en Johan Godrie                                   + 9,0 punten boven gem.
  • 2e dagprijs:  Wil Elst, Kees Dictus en Johan Godrie                                   + 4,0 punten boven gem.
  • 3e dagprijs:  Jos Braspenning jr, Ad Jansen en Frank vd Mast                + 6,5 punten boven gem.
  • Algemeen winnaar drietallen:  Wil Elst, Kees Dictus en Johan Godrie                                   +17,0 punten boven gem.
  • Rode lantaarn: Jan Braspenning, Jan Michielsen en Jos Braspenning       -20 punten onder gem.
  • Hoogste aantal punten over 3 dagen: Jan Braspenning                                                                          287 punten
  • Hoogste boven eigen gemiddelde: Wil Elst                                                                                          + 9,6 punten boven gem.

Ook de tweede dag van de driedaagse heeft ondertussen doorgang gevonden.

Onverwacht is er een extra reserveschutter toegevoegd aan de lijst. Jos Braspenning (jr) heeft voor het eerst de kruisboog ter hand genomen om deel te nemen aan deze wedstrijd. En niet onverdienstelijk met 89 punten.
Gelukkig is er deze keer beter geschoten waardoor meer schutters hun gemiddelde hebben behaald. De dagprijs gaat ook deze keer naar het drietal van Wil Elst, Kees Dictus en Johan Godrie. Je mag de huid niet verkopen voor de beer geschoten is maar de eindzege kan hun toch bijna niet meer ontlopen.
Veel spannender is het in de onderste regionen. De rode lantaarn is door meerdere drietallen nog zeker in beeld.

Voor de totale tussenstand moet je kijken onder de kop uitslagen huidig seizoen.

 

De eerste dag van de driedaagse is weeral achter ons. Zoals vaak het geval hebben de meeste drietallen moeite om hun gemiddelde te halen. Maar 1 team (Wil Elst, Kees Dictus en Johan Godrie) is in die missie geslaagd door alle drie in het groen te schieten en hebben daarmee al gelijk een grote voorsprong genomen richting de overwinning van de driedaagse. Voor de rode lantaarn zijn er 2 teams die hoge ogen gooien. Momenteel hebben Peter Braspenning, Ad Jansen en Frank vd Mast met -13 punten de laatste plaats in handen. Voor de totale tussenstand moet je kijken onder de kop uitslagen.

Charlo Jochems koning kbv de Toekomst 2021

Op zaterdag 6 november heeft het koningschieten plaats gevonden bij kruisboogvereniging de Toekomst. Normaliter vindt dit plaats op 2e Paasdag maar door de toen geldende maatregelen kon dat toen niet doorgaan. En ook nu was het weer kantje boord of het wel kon doorgaan. Dit was ook te zien aan het deelnemersveld. Er waren jammer genoeg maar 12 schutters die aanspraak wilden maken op de koningstitel. De strijd is net na de middag losgebroken en na de eerste serie had Charlo als gedoodverfde favoriet al een voorsprong van 8 punten op zijn concurrenten door 140 punten te schieten. Op de 2e plaats stond Johan Sprenkels met 140 en met 139 punten stond Jan Braspenning 3e. De tweede serie werd dit verschil enkele punten groter al hadden zowel Johan als Jan wel een betere serie weggezet dan tijdens de eerste doorgang. De finaleronde werd gestart met Ad Jansen (267p), Johan van Nispen (274p), Rene Godrie (278p), Jan Braspenning (282p), Johan Sprenkels (284p) en Charlo Jochems (293p). Omdat de spanning al ver weg was kon Charlo zich minder goed focussen maar ook zijn rivalen lieten steken vallen. Na het 9e schot was Charlo al zeker van zijn 8e koningstitel.

De einduitslag is hiermee:
1e Charlo Jochems 387p
2e Johan Sprenkels 375p (5 moezen)
3e Jan Braspenning 375p (2 moezen)
4e Rene Godrie 373p
5e Johan van Nispen 368p
6e Ad Jansen 360p
7e Cees van Opstal 266p
8e Johan Godrie 258p
9e Frank van de Mast 256p
10e Louis van Laerhoven 249p
11e Kees van Nispen 247p
12e Jos Braspenning 245p

uitslag koeschijten 2020

Traditioneel gezien houden wij jaarlijks een loterij ten gunste van kruisboogvereniging de Toekomst. Dit doen we door een weiland te verdelen in 500 vakken. Elk lot staat voor 1 vak.

Zaterdag is rond de klok van 13.15u de koe in het uitgezette veld losgelaten. Vanaf toen was het voor de jury een kwestie van de aandacht er bij houden. Met vier man sterk werd elke beweging gade geslagen.

Al redelijk snel ging de staart omhoog en …. Bleek het slechts een kleine boodschap te zijn. Dit kon door de jury natuurlijk niet goedgekeurd worden. Dus wederom wachten was het devies.

Om 13.53u viel (letterlijk) het verdict. De juryleden snelden naar de plek des onheils om deze duidelijk te markeren. Na wat meet- en rekenwerk is onderstaande uitslag uit de bus gekomen:

De hoofdprijs van € 300,- is voor lotnr. 021. Deze is gekocht door Johan van Nispen.

Naast de hoofdprijs zijn er ook troostprijzen van € 50,- voor de vakken net naast het winnende vak. Deze zijn gevallen op:

Lotnr. 216       Johan van Hooydonk

Lotnr. 383       Benthe Kuistermans

Lotnr. 251       Pien Jochems

Lotnr. 290       Ger van Nispen

Lotnr. 159       Kasha Nova-Mouws

Lotnr. 428       René Godrie

Lotnr. 303       Frank van de Mast

Lotnr. 447       Jos Braspenning

 

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs. De prijs zal door de verkoper van de loten bezorgd worden. Voor alle anderen volgend jaar meer succes gewenst.

Namens de kruisboogvereniging danken we iedereen die door de aankoop van een lot zo onze vereniging heeft gesteund.